Logo_TAR(2)

Min blogg

Älskar min lägenhet. Att sitta i vardagsrummet och fånga inspiration mitt på "Hornsgatans fula dumhet" som Lundell skrev i visan - det är paradiset.
Har ju också smygstartat lilla salongen bakom dörren bredvid och det är ett sant nöje att skapa Tibetansk Magi nära kaktustapeten från Coordonné.
Skulle det inte vara för att gårdsrenoveringen låter som om man satt mitt i en centrifug - vore arbetslivet på topp. Det ska hållas på fram tll jul så jag får dra ner på antalet behandlingar för att säkerställa att alla rara kunder ska få lugn & ro. Måndagar & onsdagar finns jag på Eriksdal och där är det lika tyst som i Hofors :-)
Har annars nyss landat hemma efter en supertrevlig kurs som jag haft nere i Pineda de Mar
- vårt hem utanför landets gränser. Om någon är intresserad av att hyra vår lägenhet där, en timme norr om Barcelona, så är det möjligt. Lediga veckor hittas bakom länken ovan. Plats för fyra, fullt utrustad, högst upp med lite hav & lite berg i sikte från den superhärliga terrassen. Plats för att tänka tanken hela vägen ut. Eller att inte tänka alls :-)

Jag tänker vila sinnet i helgen och fokusera på att Hammarby vinner derbyt på söndag så att sonen kommer hem till huset på gott humör :-)

Heja Bajen!

 
Läs hela inlägget »
Vilket härligt ställe det är ändå, Skaparladan - ute bland får & katt på Rådmansö. Upptäcker efter två dygn att jag inte en endaste gång sett min egen spegelbild och som vanligt har jag färg precis överallt på kroppen. Har aldrig förstått hur somliga lyckas måla utan att fläcka ner sig. Det tar två minuter, sedan är penselskaftet kladdigt och jag har akrylfärg på både kind & nos. Tiden flyger iväg. Rekommenderas varmt.
Annars lever jag just nu i oljud. Byggfirman som renoverar vår bakgård på Hornsgatan, bilar just nu asfalt och det går inte att jobba hemma på ett tag. Min pappa var bergssprängare. Det  väcker minnen. Vilket tungt arbete...Inte undra på att han blev sliten. Själv klagar jag ibland på en stel nacke. Man borde skämmas. Går till gymmet och gör just det. Trevlig helg på er!
Läs hela inlägget »

På väg mot Folkungagatan. En välfylld buss. Mitt i bussen sitter en ung, rar mamma med sitt, inte alldeles glada, lilla barn i famnen. Gråt. Förgäves tröstande. Plötsligt hör man chauffören ta ton i mikrofonen:
- " Så här är det , jag tycker mycket om att köra buss och det är alltid roligt med  gäster. Idag har vi dock EN liten passagerare som inte är särskilt tillfreds med resan.
Jag tror att om vi alla sjunger - Bä Bä Vita Lamm- så blir det bättre "
Sagt och gjort, chauffören tar ton, greppar åter sin mikrofon och plötsligt sjunger hela bussen - Bä Bä Vita Lamm. Högt och ljudligt. Gamla och unga. Svenska och osvenska. ALLA sjunger! En stunds vardagsmagi och världens finaste busschaufför har förgyllt dagen för varenda resenär.
Hur gick det med den ledsne, då?
Knäpptyst, storögt tittande och till applåder lämnade mamma och den lille bussen.
Vinkade glatt till alla!

Läs hela inlägget »
Livet gott Livet gott

Sitter i exakt den här soffhörnan och uppdaterar hemsidan samtidigt som jag snuddar vid tanken på att uppdatera mig själv. Ibland blir jag lite avundsjuk när människor pratar om att man har utvecklingssamtal för jag inser att det ÄR lite knepigt att ha det med sig själv. Ändå måste jag säga att 2018 bjöd på förändringar. Mitt nya arbetsschema har satt sig;  jag jobbar inte längre sena kvällar, gör max 4 Tibetansk Facelift per dag och jag har börjat måla igen... Tipsar alla om att kolla in Skaparladan! Ligger på Rådmansö och är en oas av helt prestigelös kreativitet. Det roligaste jag gjort på väldigt länge. Min första tavla gav jag till Isak och denna nyaste hänger här över soffan. Ram på gång.

Läs hela inlägget »